سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاکسازی مرغداری با آب

سایت جهان کاوه درباره شیوه ضدعفونی مرغداری مطلبی نوشته که دربخشی از آن روش شستن صیح مرغداری رو گفته:

 

در این مرحله با آب داغ (البته نه خیلی داغ) و مواد شوینده تمامی تجهیزات، دیوار و زمین مرغداری را تمیز کنید. این کار تمام مواد آلی باقیمانده و چربی‌ها را از بین می‌برد. برس کشی سالن از الزامات شستشوی موثر است. پس از استفاده از شوینده کف سالن و حداقل یک متر از دیواره‌های جانبی حتما برس کشی شده تا تمام فضولات و مواد الی چسبیده از کف و دیواره‌ها جدا گردد. این مرحله بسیار مهم بوده و باید با دقت و حساسیت بالا انجام شود.

زیر پایه جت‌ها، تمام سطوح تراف و پایه تراف و زنجیر، تمام سطوح اینلت‌ها، قاب هواکش‌ها از داخل و بیرون، گوشه‌ها و شکستگی‌های کف سالن، لوله‌های و موارد با سطح مقطع گرد، سر ستون‌ها و خرپاها و موارد دیگری از این دست با دقت کامل شستشو و تمیز گردد.

بعد از برس کشی کف سالن با آب پُر فشار و با دقت بسیار بالا شستشو شود. پس از این مرحله نباید هیچ ردی از غبار در سطوح اینلت‌ها، نخ‌ها، بکسل‌ها، کابل‌های برق، لوله‌های آبخوری و همچنین هیچ ردی از کود در کف و دیوار سالن مشاهده شود. پس از شستشوی سالن و قبل از ضدعفونی سالن بازدید و تمامی موارد ذکر شده بالا به دقت زیر نظر مسئول مربوطه بررسی شود. در صورت نیاز عیوب اندک باقیمانده برطرف گردد.
بطور کلی برای انجام شستشوی سالن مرغداری باید تمامی موارد زیر را انجام داد:

• تمام سطوح داخل خانه اعم از دیوارها، کف، سقف، تجهیزات و لوازم خانگی را با آب گرم و مواد شوینده مناسب بشویید.
• از یک برس و اسکرابر برای پاک کردن هرگونه کثیفی یا کثیفی استفاده کنید.
• پس از شستشو، تمام سطوح را به خوبی با آب تمیز بشویید.

• پس از خشک شدن کامل سطوح، از یک ضدعفونی کننده مناسب برای ضدعفونی تمام سطوح داخل خانه استفاده کنید.


علائم امفالیت

یه مقاله کاملی درباب عفونت کیسه زرده در سایت جهان کاوه خوندم که در بخشی از مقاله درباره علائم این بیماری صحبت کرده بود. تو سایت جهان کاوه گفته بود:


میزان مرگ و میر زودرس (early chick mortality (ECM)) در جوجه‌ها یکی از عوامل مهمی است که کیفیت تولید مرغ را تعیین می‌کند. عفونت کیسه زرده (Yolk sac infection (YSI)) یکی از شایع‌ترین علت‌های مرگ و میر زودرس یا ECM گزارش شده است.
امفالیت یا عفونت کیسه زرده در طیور جوان اتفاق می‌افتد. فضاهای آلوده و کثیف که باکتری بیشتری وجود دارد، احتمال ایجاد عفونت را بالاتر می‌برد. کیفیت ضعیف جوجه که توسط عفونت کیسه زرده آشکار می‌شود، باعث افزایش مرگ و میر، تاخیر در رشد و کیفیت پایین لاشه در دو هفته اول پرورش پس از جوجه ریزی می‌گردد. عفونت باکتریایی کیسه زرده، منجر به زوال و تجزیه زرده شده و جوجه‌ها را از موادمغذی و آنتی‌ بادی‌های مادر محروم می‌کند. این موضوع خطر ابتلا به عفونت‌های بعدی در جوجه را افزایش می‌دهد.
علائم بالینی (Clinical Signs) امفالیت جوجه یا عفونت کیسه زده طیور عبارتند از:

 التهاب ناف: تورم و قرمزی اطراف ناف
 ورم شکم: شکم پرنده متورم و بزرگ شده است.
 ناف خیس یا باز (Wet or open navel)
تغییر رنگ ناف (Discoloration of navel): نقطه سیاه روی شکم
چسبندگی اطراف مقعد: اطراف مقعد پرنده به دلیل مدفوع آبکی و چسبناک آلوده می‌شود.
کیسه زرده جذب نشده و بزرگ
 بوی بد: بوی تخم مرغ گندیده
ضعف و افسردگی: پرنده بی حال و کم انرژی است. سر پرنده افتاده و رو به پایین است.
چشم‌های بسته: پرنده تمایلی به باز کردن چشم‌های خود ندارد.
کاهش اشتها: پرنده علاقه‌ای به غذا خوردن نشان نمی‌دهد.
کاهش وزن‌گیری جوجه: آنها نمی‌توانند وزن اضافه کنند و میزان مرگ و میر از سن هچ تا دو هفته افزایش می‌یابد.
پرهای ژولیده و کدر
 اسهال: مدفوع پرنده آبکی و شل است.
جمع شدن در نزدیکی منبع گرما: جوجه‌ها سرشان پایین می‌آید و نزدیک منابع گرما جمع می‌شوند.
گرفتگی ریه گاهی اوقات: زیرا پرنده سرما می‌خورد
مرگ در 2 هفته اول پس از جوجه‌ریزی : جوجه ها یا طیورهای مبتلا معمولاً تا چند ساعت قبل از مرگ طبیعی به نظر می‌رسند.


غذا با کیفیت و با قیمت مناسب برای دام و طیور

 

 

خوراک دام و طیور

در تولید خوراک‌های مدرن توجه زیادی در انتخاب مواد و میزان مصرف بسته به نوع پرورش حیوان صورت می‌گیرد. آنالیزهای دقیق برای تولید خوراک دام و طیور توسط متخصصین تغذیه‌ای برای نوشتن جیره‌های غذایی حیوانات بسته به نوع تولید و محصول نهایی انجام می‌شود.
حیوانات بسته به نوع تولید روزانه به انواع مواد مغذی نیاز دارند. بعضی موادغذایی بطور خاص برای حیوانات آماده می‌شود، همانند یونجه، علوفه و…. بعضی دیگر پسماند غذای انسان هستند؛ همچون تفاله چغندر قند، کنجاله سویا و…. همچنین محصولاتی همچون گندم، جو و سایر غلات و…بطور مشترک برای انسان و حیوانات استفاده می‌شود.

انواع خوراک دام و طیور

خوراک‌های دام بیشتر از نظر فرم به سه شکل قابل تهیه است؛ مش(آردی)، کرامبل و پلت. بطور کل پیشنهاد بیشتر متخصصان این حوزه انتخاب فرم‌های کرامبل و پلت است. از جمله سایت آویژن که تولیدکننده مرغ‌ گوشتی از جمله راس 308 است، در کاتالوگ‌های مربوطه هر نژاد استفاده از فرم کرامبل و پلت را برای نتیجه بهتر توصیه کرده است. همچنین اگر شما تمایل به مطالعه بیشتر در این زمینه را دارید می توانید مقاله فرق پلت، کرامبل و مش را مطالعه فرمایید.

چرا محصولات خوراک دام و طیور جهان کاوه

هدف جهان کاوه کمک به موفقیت تولیدکنندگان در این عرصه است تا بتوانند محصولات مقرون‌ به صرفه‌تر، کارآمدتر و پایدارتر را تولید کنند. این به معنای همکاری با شما، یافتن پاسخ برای چالش‌های شما و جلب اعتماد شما است – شعار ما “دام و طیور سالم،تغذیه ای سالم،خانواده ای سالم“.

 

 

نقش جهان کاوه دانه در تغذیه سالم برای دام و طیور

شرکت جهان کاوه همیشه در تلاش است، با تولید یک جیره متعادل با کیفیت و مقرون به صرفه با توجه به نیازهای تغذیه‌ای دام و طیور به پرورش دام و مرغ سالم کمک کرده است. از عملکردهای مطلوب کنسانتره و خوراک جهان کاوه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• بهبود عملکرد حیوان
• حفظ بهره‌وری با تکیه بر پرورش دام سالم و کاهش بیماری
• پاسخ به نگرانی‌های رو به رشد مصرف کنندگان در مورد ایمنی مواد غذایی
• بهداشت مواد تولیدی و مصرفی در خوراک
• آنالیز خوراک با هدف جلوگیری از کمبودهای موادمغذی در رژیم غذایی حیوان

 

منبع:خوراک دام و طیور جهان کاوه

 


تخلیه و نظافت خشک سالن پرورش جوجه

مرحله اول: تخلیه و پاکسازی سالن مرغداری گوشتی
کلیه ضایعات باقیمانده از طیور مرده، خوراک، تخم مرغ، کود و غیره از مرغداری باید حذف و خارج گردد. تمامی وسایلی که قابلیت جا به جایی و تمیز کردن دارند باید باز و جدا شوند. تمامی وسایل مازاد و حساس به رطوبت از داخل سالن از قبیل ترموستات، لامپ، دماسنج‌ها جمع آوری و از سالن خارج شوند. همچنین کیسه‌های استفاده شده برای درزگیری نشتی‌های هوا و غیره بطور کامل از سالن جمع‌آوری شود.

مرحله دوم: نظافت و تمیز کاری خشک فارم مرغداری (Dry Cleaning)
ابتدا کل سالن با جارو تمیز و ضایعات باقیمانده را با بیل از سالن مرغداری خارج کنید. دیوارها و زمین بطور کامل تمیز و غبارروبی شود. کلیه تجهیزات باید غبار روبی و تمیز گردد. برای تمیزکاری دقیق سالن مرغداری به روش خشک باید حتما موارد زیر را انجام دهید:

• کاردک کشی کف سالن و جمع آوری کامل باقی مانده کود و مواد آلی از کف و تجهیزات سالن
• غبار روبی تجهیزات برقی توسط فشار باد و فرچه
• پوشاندن قطعات حساس برقی به رطوبت توسط پلاستیک برای جلوگیری از نفوذ آب حین شستشو از قبیل برد تابلو جت هیتر، شیر برقی جت‌ها، دینام هواکش، دینام دانخوری، تابلوهای فرمان داخل سالن و غیره.

 

متن کامل درباره روش‌های تمیز کردن سالن مرغداری رو در سایت جهان کاوه می تونید مطالعه کنید

 


تغییر رنگ مدفوع مرغ نشانه چیست| راهنمای تشخیص بیماری از طریق فضل

درباره مدفوع و انواع آن در متن انواع مدفوع مرغ و نشانه آن اینگونه آماده است

تغییر رنگ مدفوع طیور یکی از مواردی است که باید به آن به عنوان یک نشانه توجه کرد. هر رنگ مدفوع می‌تواند نشان از بیماری یا رژیم نادرست در گله باشد. دانستن اینکه هر رنگ نشانه از چه بیماری‌های است، می‌تواند به مرغدار کمک کند. در واقع تغییرات ناگهانی در رنگ مدفوع ممکن است به مشکلات گوارشی یا اختلالات دیگر اشاره کند. به همین دلیل دانستن اینکه تغییر رنگ مدفوع طیور نشان از چه عاملی دارد، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد:

• مدفوع سبز مرغ: می‌تواند نشان دهنده عفونت‌های باکتریایی، انگل‌ها، بیماری‌های کبدی یا رژیم غذایی نامناسب باشد.
• مدفوع قهوه ای روشن طیور : می‌تواند نشان دهنده کمبود آب بدن یا مشکلات گوارشی باشد.
• مدفوع زرد مرغ: می‌تواند نشان دهنده مشکلات کبدی یا کیسه صفرا باشد. مدفوع مرغ زرد، کف آلود یا چرب می‌تواند نشانه انگل‌های داخلی (کرم ها، کوکسیدیوز) عفونت، (باکتریایی یا ویروسی) رژیم غذایی پر پروتئین یا اختلال عملکرد کلیه باشد.
• مدفوع قرمز طیور: می‌تواند نشان دهنده خونریزی داخلی، مسمومیت با سرب یا مشکلات کلیوی باشد.
• مدفوع سیاه مرغ: می‌تواند نشان دهنده خونریزی گوارشی یا مسمومیت با فلزات سنگین باشد.

جالبه بدونید توی این مقاله جدا از بررسی هر مدفوع و نشانه آن، فال پی دی افی رو در اختیارتون قرار داده برای تشخیص بیماری براساس رنگ و جنس مدفوع طیور